Satan Avslöjad

HEM >> SATAN AVSLÖJAD

SATAN AVSLÖJAD

* Satan är lögnens fader och han hatar alla utom sig själv. Det finns många som vill följa Satan för att de tror att Satan är snäll mot dem och ger dem vad de vill ha. Därför lever t ex väldigt många ledare och olika kändisar här i världen för Satan - för Satan hjälper dem att "lyckas" här i livet. Men Satan lurar dem bara, han erbjuder dem världen i detta liv, men när de dör så kommer Satan att låta dem brinna i all evighet i helvetet. Satan skrattar åt alla som dyrkar honom. Bibeln säger:


"Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader." -Johannesevangeliet 8:44


* Satan är fadern av all synd och var den första syndaren.


* Satan kommer bara till folk för att mörda, stjäla och förstöra, Jesus säger:


"Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd." - Johannesevangeliet 10:10


* Satan går runt som ett rytande lejon och söker efter vem han kan sluka. Men med Jesus skydd så har han ingen makt mot oss. Bibeln säger:


"Var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han skall sluka."  -1 Petrusbrevet 5:8


* Satan kan komma som en ängel av ljus för att lura oss, han är otroligt smart och utan hjälp av Jesus kan vi inte motstå Satans attacker och lögner. Bibeln säger:


"Och det är inget att förvåna sig över. Satan själv gör sig lik en ljusets ängel." - 2 Korintierbrevet 11:14


* Satan är rädd för Jesus och har ingen makt mot honom. Satan vet att han är dömd till helvetet och att han inte kan komma tillbaka till himlen. Det är därför han gör allt för att dra ner så många som möjligt till helvetet med honom. Bibeln säger:


"Du tror att Gud är en. Det gör du rätt i. Också de onda andarna tror det, och bävar." - Jakobs brev 2:19


* När Satans tid är ute så kommer han brinna där i evighet, med alla dem som valde att följa honom.  Bibeln säger:


"Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter." - Johannes Uppenbarelse 20:10


* Satan påverkar våra tankar, han påverkar hur vi tänker och Jesus gör det också. Fast de flesta vill inte lyssna till Jesus utan till Satan.


* Depressioner och andra mentala problem kommer från Satan.


* Satan kommer att fresta dig mer än tidigare när du följer Jesus eftersom han vet att du nu inte längre vill leva i synd utan för Jesus. Han kommer göra allt för att du ska falla tillbaka i synd. Men Jesus kan hjälpa dig. Jesus kan göra dig fri från synd men frestelser kommer som sagt komma ändå. Be till Jesus om hjälp och du kan stå emot Satans attacker.


* Stå emot djävulen med hjälp av Jesus och han kommer fly från dig. Bibeln säger:


"Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er." - Jakobs brev 4:7