Om mig

HEM >> OM MIG

SÅ FANN JAG JESUS

Här berättar jag kort om hur jag fann Jesus. Är du istället intresserad av att se mitt vittnesbörd så finns länken till den videon här på sidan.


Jag har alltid trott på att Jesus existerar, men jag har också nästan hela mitt liv trott på lögnen från Satan; att om vi bara tror på Jesus (hans existens) så är vi räddade. Jag levde därför alltid för mig själv och älskade mitt liv i synd. Jag trodde också på att helvetet inte existerade.


I 17 års åldern fastnade jag för droger, jag höll på med det varje dag i flera års tid. Runt 2010 började jag må dåligt pga allt missbruk och försökte leva utan missbruk till och från. Med tiden började jag söka upp Jesus mer och mer, men jag var (som de flesta) lurad av Satan och förstod inte det. Bibeln säger:


"Vi vet att Gud inte lyssnar till syndare, men om någon är gudfruktig och gör hans vilja, då lyssnar han till honom." - Johannesevangeliet 9:31


Jesus lyssnade aldrig på mina böner eftersom jag levde i synd. Jag tittade en del på olika videos på YouTube av folk som följer Jesus, olika vittnesbörder där folk berättade hur de fann Jesus och även en del vittnesbörder om helvetet.  En sak skedde och en väldigt viktig fråga dök upp för mig. Jag behövde ett svar och bad till Jesus i kanske ett halvår om den frågan. Jag levde fortfarande i synd men just denna fråga valde han att svara på. I en dröm kom han till mig och gav mig svaret.


Min tro blev allt starkare men jag var inte redo att sluta med all synd. I september 2014 var jag nära att dö av en överdos, det har jag även varit tidigare. Alla gånger hade jag bett till Jesus om att han skulle låta mig få leva. Fast denna gång förstod jag att om jag inte skärper till mig nu och inte slutar med missbruk så kommer Jesus låta mig dö. Jag menar, hur många gånger ska jag be honom rädda mitt liv för att jag sedan ska göra om samma dumma sak om och om igen?


Jag kände att hjärtat snart skulle stanna, jag fick smärtor och kände mig inte bra. Jag lovade Jesus att jag skulle sluta med allt missbruk om han lät mig leva. Han lät mig leva och vore det inte för Jesus skulle jag varit död idag.


I december 2014 gav jag mitt liv till Jesus. Jag valde att gå hela vägen eftersom jag drabbades av en skräck att om jag inte snart skulle bli seriös i min tro skulle något hemskt att hända mig. Jag omvände mig (slutade att synda). Jesus gjorde mig fri från alla synder och den 15 februari 2015 döpte jag mig.


Efter jag döpt mig så känner jag en inre frid i mitt liv, denna friden kommer från Jesus. Jesus säger i Bibeln:


"Frid lämnar jag mig efter åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa." - Johannesevangeliet 14:27


Så idag lever jag för Jesus och han kommer först i allt, jag strävar efter att kunna få evigt liv i himlen när jag dör, och det är det väldigt få som får. För alltför få vill leva för Jesus. Är du en av dem som vill det?